divine team

Frederieke Couvee

Frederieke woont met haar liefde en twee puberkinderen in Hilversum. In 2009 opende haar praktijk voor Ayurveda aan huis. Inmiddels is deze praktijk opgebloeid tot het mooie Divine Ayurveda centrum (voorheen Ayurfreddy), op een mooie rustige plek in Hilversum. Frederieke geeft persoonlijke consulten, Magische Marma behandelingen en is docente van de verschillende cursussen en opleidingen die Divine Ayurveda biedt.

“Mijn zoektocht naar Hogere Kennis heeft me langs allerlei facetten van het leven geleid, met veel positieve en negatieve ervaringen, veel diepe dalen en hoge pieken.  In 2005 kwam mijn Grote Liefde Ayurveda op mijn pad en heeft me veel heling gebracht, op alle niveaus. Door diepe onvervulde verlangens, was ik jarenlang destructief naar mijzelf geweest. Ayurveda heeft me geholpen liefde voor mezelf te krijgen, goed voor mezelf te zorgen en op diep niveau te helen. Met mijn consulten, healings en lessen wil ik anderen inspireren en helpen helen. Ik oordeel niet. Volgens Ayurveda zijn we de beste versie van onszelf wanneer we leven naar onze ware natuur. Ik help je graag op weg (terug) naar je ware natuur, met behulp van de universele, tijdloze wijsheid van Ayurveda.

Jacquelien Groen

Jacquelien was jaren geleden een van de eerste cursisten van de populaire cursus Ayurveda in je Dagelijkse Leven en heeft inmiddels alle cursussen gedaan die Divine te bieden heeft. Vanwege haar krachtige, opgeruimde Pitta-Kapha constitutie vroeg Frederieke haar in 2014 om haar te komen ondersteunen. Sinds die tijd vervult Jacquelien een onmisbare rol bij Divine Ayurveda: zij is werkzaam op het secretariaat en zorgt voor de inschrijvingen van en communicatie met de studenten. Zij vormt ook het eerste aanspreekpunt voor de Jaaropleiding.

Voor mij is Ayurveda “my way of life” geworden. Ayurveda heeft mij geleerd naar mezelf te luisteren. In de Ayurveda vind ik de richtlijnen en technieken waarmee ik mezelf fysiek en mentaal beter in balans kan brengen. Ayurveda helpt mij bijvoorbeeld met het aanpakken van fysieke problemen  maar ook met het omgaan met de uitdagingen van elke nieuwe dag. Het brengt me zoveel, dat ik me geen leven zonder Ayurveda meer kan voorstellen.

Danielle

Danielle heeft altijd veel last van hoofdpijn gehad en probeerde alles uit om verlichting te vinden, op zowel allopatisch als natuurlijk gebied. Niets hielp, totdat ze Ayurveda tegen kwam. Niet alleen verdwenen eindelijk haar klachten, maar ook ontwikkelde ze een diepe liefde voor Ayurveda. In het begin paste ze Ayurveda met behulp van consulten met Frederieke toe in haar dagelijkse leven, haar hele gezin werd ondergedompeld in Ayurveda. Vervolgens heeft ze alle cursussen bij Divine Ayurveda gevolgd en de Jaaropleiding gedaan. Sinds begin 2018 is Danielle onderdeel van het team en geeft ze met veel liefde Ayurvedische behandelingen. Tijdens de detox kuren verzorgt ze ook de intake en consulten.

Het mooie van Ayurveda vind ik, dat er altijd wel een antwoord is, of er nou een psychisch, lichamelijk of spiritueel probleem is. Met veel passie doe ik mijn werk bij Divine Ayurveda: mensen hebben liefde nodig en dat kan ik geven tijdens mijn behandelingen! “

Jan Willem Ven

Jan Willem kwam als geliefde van Frederieke in 2016 in aanraking met Ayurveda. Hij kreeg al snel een ondersteunende rol bij Divine Ayurveda, zo verzorgt hij de administratie. In het begin vooral als helpende partner, terwijl Ayurveda intussen steeds meer zijn leven ging beïnvloeden. Door zijn groeiende interesse heeft een groot aantal opleidingen bij Divine gevolgd en inmiddels ook met succes de Jaaropleiding afgerond. Jan Willem bleek tijdens de massage -cursussen een hele goede masseur te zijn en is nu, naast zijn reguliere baan als Senior Purser bij KLM, onderdeel van het behandelteam. Jan Willem heeft een talent om mensen op hun gemak te laten voelen, waardoor de behandelingen op diep niveau hun werk kunnen doen. Jan Willem behandelt alleen mannen.

“Door Ayurveda ben ik totaal anders gaan leven, veel gezonder geworden en een zachter en prettiger mens geworden. Ik vind het heerlijk om de Ayurvedische behandelingen te geven: een bijzondere manier om persoonlijk contact te hebben met mensen!”

Rosalie van Lambalgen

Rosalie woont met veel plezier samen met haar man in Hilversum. Haar passie ligt in het verlichten van het leven van mensen die het moeilijk hebben. Ze is daarom al 21 jaar lang werkzaam in de reguliere gezondheidzorg. Omdat ze zag, dat bepaalde klachten onvoldoende verlicht en/ of verholpen kunnen worden door middel de allopathie, is ze zich gaan verdiepen in de alternatieve geneeswijzen. Zo kwam ze in aanraking met Ayurveda en is ze bij Divine de Jaaropleiding gaan doen. Tijdens de proefconsulten op de opleiding, zag Frederieke dat ze met veel compassie en zachtheid een veilige situatie creëerden voor de cliënten, eigenschappen die we bij Divine Ayurveda graag inzetten! Na een stageperiode is Rosalie inmiddels onderdeel van ons behandelteam, waar ze met haar helende massagehanden een weldadige bijdrage levert aan het helingsproces van onze cliënten.

” Toen Ayurveda op mijn pad kwam, werd mijn hart geraakt. Zelf heb ik ervaren wat Ayurveda deed voor mijn gezondheid en algehele welzijn: het bracht een enorme positieve verandering teweeg in mijn leven. Ayurveda heeft een diepe verbintenis met de natuur en helpt mensen, met behulp van de elementen, dichterbij zichzelf te komen. Het in verbinding brengen van de mens met de natuur en met zijn diepste wezen leidt ertoe dat mensen een gezonder en gelukkiger leven kunnen leiden. Het geeft mij een geluksgevoel als ik mensen kan helpen met datgene wat ik zelf geleerd heb en ervaren. “