|

Herfst Detox

Ayurveda raadt aan om twee keer per jaar je lichaam (geest en ziel) grondig te reinigen. In het voorjaar komen afvalstoffen los en die willen we zo snel mogelijk kwijt, om onbalans te voorkomen. Aan het einde van de zomer/ in de herfst willen we voorkomen dat Vata (de dosha) van de herfst teveel toeneemt en ons uit balans brengt. Eigenlijk kun je het hele jaar door detoxen, met uitzondering van de koude wintermaanden.

Wanneer Vata uit balans raakt, kun je last krijgen van stijve, pijnlijke gewrichten, slapeloosheid, een gevoel van onrust, angsten, vermoeidheid, stress, etc. Vata is de dosha die de meeste aandoeningen veroorzaakt en daarom is het belangrijk om Vata altijd zo veel mogelijk te kalmeren.

Volgens Ayurveda is voor alles een tijd en is het belangrijk om de cyclus van de natuur te volgen. Omdat Vata vooral in de herfst uit balans raakt, is september/ oktober/ november de beste tijd om een detox voor Vata uit te voeren. Wanneer je in de herfst in balans bent, kun je zoveel mogelijk genieten van de spirituele, creatieve energie die dit seizoen met zich mee brengt!

Maar ook op andere momenten in het jaar kun je een Vata detox doen. De Vata detox is een 9-daagse detox, die je gedeeltelijk thuis zelf doet (dieet en kruiden) en een aantal dagen kom je bij ons in de praktijk voor behandelingen.

Tijdens de detox volg je een speciaal dieet, krijg je kruiden die je spijsverteringssysteem ondersteunen, onderga je verschillende behandelingen, die je Vata balanceren en je in een diepe staat van ontspanning brengen. Ter voorbereiding krijg je uitleg over het dieet en de kruiden en in de detox-week ontvang je ook een voedings- en leefstijlconsult, zodat je ook in de periode na je detox voor een goede balans kunt zorgen.

De Vata detox ziet er als volgt uit:

detox basic 3 dagen:

  • 5 dagen bereid je zelf thuis voor met voeding en kruiden
  • inclusief: intake van onze voedingsconsultent met uitleg en een detox box met handige detox goodies en een infoboekje met handige tips
  • 3 dagen behandelingen, op dag 6,7 en 8 van je detox: warme olie massage, stoomcabine en klysma
  • inclusief een consult met onze voedingsconsulent om je voor te bereiden op de periode na de detox
  • dag 9 detox je zelf nog een dag thuis
  • totaalprijs voor deze detox: €500

Je kunt er ook voor kiezen de Vata detox uit te breiden:

  • twee extra behandeldagen met warme oliemassage en stoom, totaalprijs €710
  • extra: shirodara behandelingen, +€45 per behandeling.
  • andere aanvullende behandelingen zijn mogelijk, we kunnen hier in adviseren

Wil je gebruik maken van deze detox of meer info? Laat dan een berichtje achter via ons contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!